ΕΝ.ΚΑ. ΧΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΙΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Μ.Ε.Κ.

Πως να επιλέγετε τα
ψάρια που αγοράζετε
Eco Top Ten
Rapex - Κοινοποιήσεις Μη Ασφαλών Προϊόντων
Ευρωπαϊκό Κέντρο
Καταναλωτή
Εσύ, η διατροφή σου
και το περιβάλλον

Εσύ, η διατροφή σου και το περιβάλλον

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες
για εσένα που ταξιδεύεις
Το κινητό μου
τηλέφωνο

Οι καταναλωτές περνούν τη δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών.
Οι Ενώσεις καταναλωτών προσπαθούν να βοηθήσουν και να διευκολύνουν την καθημερινότητα των καταναλωτών. Η Ένωση καταναλωτών Χίου με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει το χρόνο που πέρασε πρόεβει στις παρακάτω ενέργειες με γνώμονα τη διευκόλυνση των συμπολιτών της.

Περισσότερα...

H Ένωση καταναλωτών Χίου συγκεντρώνει είδη ατομικής υγιεινής (οδοντοβουρτσες ,οδοντόκρεμες, σαπούνια,σαμπουάν,χαρτιά υγείας, παιδικά αφρόλουτρα κ.α)προκειμένου να τα διαθέσει μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Περισσότερα...

Στίς 26 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Χίου με πρωτοβουλία της Ενώσεως Καταναλωτών Χίου, σύσκεψη φορέων του νησιού μας με μοναδικό θέμα συζήτησης το υπερβολικό κόστος της αεροπορικής μεταφοράς από και πρός το νησί μας.
Μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των φορέων κατέληξαν ομόφωνα στις παρακάτω αποφάσεις.
1.Να στηρίξουν την αποχή του επιβατικού κοινού από τα αεροπορικά δρομολόγια Χόυ -Αθήνα από τις 13 έως τις 19 Νοεμβρίου όπως έχει προκηρύξει η ΕΝ.ΚΑ Χίου.
2.Να συσταθεί επιτροπή ,η οποία με συντονισμό της Εν.ΚΑ Χίου,θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για διεκδίκηση χαμηλού αεροπορικού εισιτηρίου.

ΕΝ.ΚΑ ΧΙΟΥ

Η ΕΚΠΟΙΖΩ, μέλος της Π.ΟΜ.Ε.Κ. «Η Παρέμβαση», στην προσπάθειά της να αποτρέψει πιθανή απελευθέρωση των πλειστηριασμών, συγκεντρώνει υπογραφές ώστε να συνεχιστεί η αναστολή των πλειστηριασμών για τα επόμενα 3 έτη τουλάχιστον.
Σας αποστέλλουμε:

  • Κείμενο τεκμηρίωσης για την ανάγκη αναστολής των πλειστηριασμών, προς ενημέρωσής σας και αξιοποίηση από εσάς.
  • Ψήφισμα ενάντια στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών μαζί με πίνακα υπογραφών. Παρακαλείστε να τα διακινήσετε στα γραφεία σας και όπου αλλού κρίνετε απαραίτητο, για τη συγκέντρωση υπογραφών.
  • Επίσης, θα σας παρακαλούσαμε για την ανάρτηση του ψηφίσματος στις ιστοσελίδες σας.

Το ψήφισμα επίσης διεξάγεται ΕΔΩ

 

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ-ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΟΙΖΩ

Κείμενο-Πίνακας υπογραφών

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Υ1γ/Γ.Π/οικ 81025 (ΦΕΚ Β 2135-29.08.2013) τίθενται σε ισχύ οι νέες διατάξεις που αφορούν στην λειτουργία των κυλικείων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στον καθορισμό των προϊόντων που διατίθενται από αυτά.

Περισσότερα...

Εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα τα δικαιώματα των καταναλωτών

Έρευνα για το άνοιγμα των καταστημάτων
την Κυριακή

Κάντε κλικ για να συμμετάσχετε στην έρευνα της ΠΟΜΕΚ

Έρευνα ΕΚΠΟΙΖΩ για την υπερχρέωση
Οι δέκα χρυσοί κανόνες
για ασφαλή τρόφιμα

 

 

 

Οι δέκα χρυσοί κανόνες για ασφαλή τρόφιμα

 

 

 

 

Τα δικαιώματα του
καταναλωτή

 Τα δικαιώματα του καταναλωτή