ΕΝ.ΚΑ. ΧΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΙΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Μ.Ε.Κ.

Πως να επιλέγετε τα
ψάρια που αγοράζετε
Eco Top Ten
Rapex - Κοινοποιήσεις Μη Ασφαλών Προϊόντων
Ευρωπαϊκό Κέντρο
Καταναλωτή
Εσύ, η διατροφή σου
και το περιβάλλον

Εσύ, η διατροφή σου και το περιβάλλον

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες
για εσένα που ταξιδεύεις
Το κινητό μου
τηλέφωνο
Σας ενημερώνουμε ότι το Διεθνές Δίκτυο για την Προστασία των Καταναλωτών και την Επιβολή της νομοθεσίας – International Consumer Protection and EnforcementNetwork (ICPEN) ξεκίνησε εκ νέου την ιστοσελίδα του www.icpen.org για την καλύτερη προστασία των καταναλωτών παγκοσμίως.
Το ICPEN είναι ένα συνεργατικό φόρουμ των αρμόδιων αρχών για την προστασία των καταναλωτών που ενθαρρύνει την παγκόσμια συνεργασία με στόχο την καταπολέμηση των δόλιων, παραπλανητικών και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών που επηρεάζουν τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Η παγκόσμια εμβέλεια του ICPEN - με μέλη από περισσότερες από 60 οικονομίες - σημαίνει ότι βρίσκεται σε καλή θέση για να εστιάσει στα διασυνοριακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί καταναλωτές.
Ο νέος ιστότοπος φιλικός ως προς την χρήση του και από smartphones και tablets παρέχει στους καταναλωτές βασικές πληροφορίες, όπως τον τρόπο αποφυγής απάτης και την ασφαλή online αγορά. Παρέχει επίσης συμβουλές για το πού να αναζητήσετε βοήθεια και πώς να καταθέσετε μια καταγγελία στις διασυνοριακές διαφορές.  Για παράδειγμα, οι καταναλωτές που πιστεύουν ότι έχουν πέσει θύμα παραπλανητικών πρακτικών στο διαδίκτυο μπορούν να καταγράψουν την καταγγελία τους στη διεύθυνση www.econsumer.gov σύνδεσμος του ICPEN που είναι διαθέσιμος σε οκτώ γλώσσες.
 
Για τις αρμόδιες αρχές προστασίας των καταναλωτών παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Δικτύου και τον τρόπο συμμετοχής τους, όπως:
  • Η Διεθνής Ημέρα Εξοικονόμησης Διαδικτύου, μια συντονισμένη καταστολή των απατών όπου οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στην αντιμετώπιση κάθε παραπλανητικής και δόλιας συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο και σε άλλες μορφές ψηφιακής επικοινωνίας και
  • Ο Μήνας Πρόληψης Απάτης, μια μηνιαία εκπαιδευτική πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την απάτη και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις απάτες μέσω σειράς εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.
Τέλος, αυτός ο νέος δικτυακός τόπος θα βοηθήσει τους παγκόσμιους φορείς επιβολής του νόμου στον εντοπισμό, τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της παράνομης συμπεριφοράς που επηρεάζει τους καταναλωτές που συναλλάσσονται διασυνοριακά.
Εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα τα δικαιώματα των καταναλωτών

Έρευνα για το άνοιγμα των καταστημάτων
την Κυριακή

Κάντε κλικ για να συμμετάσχετε στην έρευνα της ΠΟΜΕΚ

Έρευνα ΕΚΠΟΙΖΩ για την υπερχρέωση
Οι δέκα χρυσοί κανόνες
για ασφαλή τρόφιμα

 

 

 

Οι δέκα χρυσοί κανόνες για ασφαλή τρόφιμα

 

 

 

 

Τα δικαιώματα του
καταναλωτή

 Τα δικαιώματα του καταναλωτή